1 - ویروس آنفلوانزا در آب بین 4 تا 20 روز زنده می ماند
2 - ویروس آنفلوانزا در کود آلوده به ویروس حداقل 3 ماه زنده می ماند
3 - ویروس آنفلوانزا دمای 56 درجه سانتی گراد را به مدت 3 ساعت و دمای 60 درجه سانتی گراد را 30 دقیقه تحمل می کند
4 - یک گرم از مدفوع آلوده به ویروس آنفلوانزا می تواند یک میلیون پرنده را آلوده کند
5 - ویروس آنفلوانزا در مواد دفعی (مدفوع) در 40 درجه سانتی گراد تا 35 روز و د ر 20 درجه سانتی گراد تا 7 روز باقی می ماند.
توصیه های بهداشتی در زمان احتمال وقوع همه گیری آنفلوانزای مرغی :
1 - از حضور در مرغداریها و مراکز نگهداری و پرورش پرندگان خودداری گردد .
2 - از دست زدن به پرندگان اهلی و وحشی و جابجا کردن آنها اجتناب شود .
3 - از تماس با مدفوع ، پر ، گوشت خام و سایر مواد زائد پرندگان خودداری گردد .
4 - در صورت تماس با پرندگان اهلی و وحشی حتما" دستهایتان را با آب و صابون شستشو دهید .
5 - از شکار و صید پرندگان مهاجر خودداری گردد .
6 - از عرضه ، خرید،نگهداری و ذبح و آماده سازی و مصرف فرآورده های پرندگان وحشی و مهاجر جهت مصرف غذایی خودداری گردد .
توصیه های بهداشتی در خصوص مصرف گوشت خصوصا" در زمان احتمال وقوع همه گیری آنفلوانزای مرغی :
1 - بدون شستن دستها هرگز به غذا چه پخته شده و چه خام دست زده نشود.
2 - از قرار دادن گوشت مرغ پخته شده در داخل ظرفي كه قبل از طبخ در آن قرار داشته خودداري شود .
3 - گوشت مرغ خام از گوشت هاي پخته شده يا آماده براي پختن جدا نگهداشته شود
4 - هرگز از يك تخته گوشت يا چاقو براي آماده سازي گوشت خام ، پخته شده يا آماده براي پختن استفاده نشود .
5 - پس از كار با گوشت مرغ خام و يا گوشت خام از انجماد باز شده ، بايستي دستها ، كليه سطوح و ظروف كاملا? با آب و مواد پاك كننده
شستشو داده شوند .
توصیه های بهداشتی در خصوص مصرف تخم مرغ خصوصا" در زمان احتمال وقوع همه گیری آنفلوانزای مرغی :
1 - تخم مرغ مي تواند روي پوسته يا داخل خود پاتوژنهايي نظير ويروس مولد آنفلوانزاي مرغي را حمل نمايد .
2 - پوسته تخم مرغ را بايد با آب و كف شسته و پس از آن بايد دستها نيز با آب و صابون شستشو شوند
3 - پخت تخم مرغ بايد بصورتي باشد كه زرده آن روان يا شل نباشد . ( از خوردن تخم مرغ اصطلاحا? عسلي جدا? اجتناب شود )